Ritchie Blackmore

IK BEN DE BESTE... OP ÉÉN NA !
Ritchie Blackmore verliet DEEP PURPLE 'omdat hij niet langer met zo'n stelletje prutsers wilde samenwerken'. Hij vond zichzelf toen al een briljant gitarist...

"Mijn gevoel van eigenwaarde was altijd al behoorlijk, maar het is pas echt gegroeid door mijn periode bij Purple," aldus Blackmore. "Die groep was een zooitje ongeregeld, dat het mij toen een koud kunstje leek om met een eigen groep nog veel meer succes te behalen. Ik vertrok naar Los Angeles met de bedoeling daar even wat muzikanten te ronselen. Toen pas merkte ik hoe weinig goede muzikanten er eigenlijk rond lopen.

Ik kon bijna niemand vinden die geschikt was voor de groep die ik in gedachte had. De formatie duurde dan ook aanmerkelijk langer dan de bedoeling. Ik zocht jongens van het niveau van Jeff Beck, de enige gitarist waar ik echt bewondering voor heb. Niet dat ik net zo goed ben als hij, maar ik kom er wel direct na, ha ha.

Enfin, uiteindelijk is het me toch gelukt om een goede groep bij elkaar te krijgen. Jeff Beck's vroegere drummer COZY POWELL zit er bij en verder bestaat Rainbow uit RONNIE DIO, JIMMY BAIN en TONY CAREY.

We hebben natuurlijk een gedeelte van de Deep Purple-fans 'overgenomen', maar gelukkig komen er ook steeds meer nieuwe mensen naar onze concerten. Nog een paar maanden en dan hebben we meer fans dan Deep Purple vroeger."


Hitkrant 1977

Thanks to Rene Veldhoen for the scan